Ja mam takie:
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez same_oktanyBodajże z Czech napłynęła inf ze są niezbyt w porządku
Zamieszczone przez same_oktanyMONROE ma w katalogu 2 rodzaje SP3349 i SP3349* (HD) które zakładaliście ?
Komentarz
-
-
Mam dylemat, nie wiem na które sprężyny się zdecydować O2 kombi 1,8.
Po dwóch wymianach na gwarancji które nie przyniosły widocznej poprawy ponad rok temu założyłem Lesjofors 4285719.
Jest o niebo lepiej, jednak szału nie ma wymiar przy pełnym zbiorniku ok.380 mm. i było by ok. ale wyjazdy wakacyjne ze sprzętem turystycznym + box na dachu i dwa rowery na haku i dupa siada na maxa. Czy wybrać Lesjofors z końcówką 20 HD czy Monroe SP 3349.
Może ktoś testował oba rodzaje i pomoże w podjęciu decyzji, byłem zdecydowany na SP3349 ale wydaje mi się że tył jest za wysoko i wygląda nienaturalnie.
Komentarz
-
-
Właśnie nie chciałbym żeby tył był taki wysoki, wystarczy jak zmieści się w parametrach fabrycznych, obawiam się też że Lesjofors HD będą za twarde,. większość czasu tylko jedna osoba korzysta z samochodu.Czy Monroe po ułożeniu się mają poniżej 40 cm? Nie mam gazu jedynie hak i kufer na ogół pusty.
Komentarz
-
-
19 mam obecnie
Po dwóch wymianach na gwarancji które nie przyniosły widocznej poprawy ponad rok temu założyłem Lesjofors 4285719.
Jest o niebo lepiej, jednak szału nie ma wymiar przy pełnym zbiorniku ok.380 mm. i było by ok. ale wyjazdy wakacyjne ze sprzętem turystycznym + box na dachu i dwa rowery na haku i dupa siada na maxa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazek103Po prostu po pełnym załadunku z rowerami na haku chcę zachować bezpieczny prześwit
Lesjo są dobre do limuzyny, albo kombi bez haka i bez Lpg :wink: kazek103 na Monroe tył w końcu wygląda tak jak ma wyglądać, nawet jak bedziesz miał 410, to to jest dalej w normie producenta
Komentarz
-
-
leonn, no bez jaj :diabelski_usmiech
Lesjoforsy sa naprawde w porzadku - oczywiscie moga nie do konca spelniac oczekiwan bardzo wybrednych uzytkownikow Skod.
Idac tokiem rozumowania tego tematu wychodzi na to ze :
- lesjofors 18 do limuzyny
- lesjofors 19 do kombi
- lesjofors hd do kombi z LPG lub hakiem
- a co do kombi z hakiem + LPG + kolo zapasowe ..... ? Podwoje HD ?
Naprawde nie ma co przesadzac. Odpowiednio zapakowany samochod zawsze siadzie. Roznica jest tylko taka ze nie az tak bardzo jak na serii.
[ Dodano: Sob 30 Sie, 14 15:37 ]
kazek103, jak chcesz mam do sprzedania sprezyny z pakietu na bezdroza
Wysokosc OII FL liftback z LPG ok 41,5.
Komentarz
-
-
kazek103, jak zalozysz wrzuc foto jak to wyglada mnie interesuje to czy HD powoduja ze tyl siedzi wyzej czy jak bym zmienil przod na Lejsfordy i tyl na lejsfordy HD to bedzie rowno. Dodatkowo mysle do nowych amorkach KYB Gexcel-G lub KYB Ultra SR i tez nie wiem w ktory zestaw isc, obnizac nie chce bo dzialke ma wlesie i nie planuje zderzakiem wycinac korzeni.
Komentarz
-
-
Ja mam założone MADy do już wcześniej wymienianych BFek i odczułem że twardo jest, ale tył trzyma się ładnie i to po 10000km od dokładki.
Ciekawe jaki wóz drabiniasty mają te osoby co zakładają sprężyny typu Le.HD :?:Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81leonn, no bez jaj :diabelski_usmiech
Lesjoforsy sa naprawde w porzadku - oczywiscie moga nie do konca spelniac oczekiwan bardzo wybrednych uzytkownikow Skod.
Zamieszczone przez yunior81- a co do kombi z hakiem + LPG + kolo zapasowe ..... ? Podwoje HD ?
Ja nie mówię, że Lesjo są nie w porządku, są bardzo w porządku, ale kazek103, potrzebuję Monroe HD , a nie Lesjo HD, zobaczymy na wiosnę;
Zamieszczone przez kazek103Chyba zdecyduję się na Lesjoforsy HD i sam ocenię następne będą Monroe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazek103Przyszły sprężyny Lesjofors 42 857 20 na sprężynie jest numer 78115 T 421535 i po przymierzeniu okazuje się , że te wzmacniane HD są krótsza od Lesjoforsa 19 i oryginału BG o jakieś 2 cm., czy tak ma być ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazek103Przyszły sprężyny Lesjofors 42 857 20 na sprężynie jest numer 78115 T 421535 i po przymierzeniu okazuje się , że te wzmacniane HD są krótsza od Lesjoforsa 19 i oryginału BG o jakieś 2 cm., czy tak ma być ?
Komentarz
-
Komentarz